סעיף 4 לחוק שירות הקבע בצבא הגנה לישראל (הליכים לעניין החלטות הנוגעות לחיילים בשירות קבע), תש"ע-2010 (להלן: החוק) קובע כי לכל חייל בשירות קבע, הרואה עצמו כמי שנפגע מהחלטה של גורם מוסמך, עומדת הזכות לערעור על ההחלטה בפני ועדת ערר. הוועדה נועדה לשמוע ערעורים של משרתי הקבע, ולנסות לאזן בין השמירה על זכויותיהם של חיילי הקבע לבין הצרכים של הצבא עצמו.
כמובן שהוועדה מגבילה את הנושאים אשר בגינם ניתן לפנות אליה, וככלל מדובר בנושאים הבאים (סעיף 4 לחוק): ענייני שכר וזכויות הקשורות לשכר; זכאות לרכיבי שכר; חופשה; מענק שחרור; ימי מחלה; מימוש תכנית שירות שאינו כרוך בתפקיד או קידום דרגה; ניכויים מהשכר; בנוסף ניתן לערער לוועדה במקרים בהם שירת הקבע הסתיים בגין עילה מהעילות אשר נקבעו בפקודות צה"ל.
במילים אחרות, הוועדה היא הגוף אליו אתם תפנו במקרים בהם הגורמים המוסמכים פוגעים לך או שאתם חושבים שפגעו לכם בזכויות שאתם זכאים להן מתוקף היותכם משרתי קבע בצה"ל.
הפרוצדורה אשר מסדירה את פעולת הוועדה נקבעה על פי תקנות בתי דין מינהליים (סדרי דין בוועדת הערר שלפי חוק שירות הקבע התש"ע-2010. אנחנו מציינים את זה לא משום שאנחנו חושבים שאתם בקיאים בהבדלים הפרוצדורליים השונים שבהליכי המשפט השונים אלא בכדי להבהיר כי לא מדובר בעוד מסגרת משפטית רגילה. לוועדה יש כללים וסדרי דין משלה, וכדי לדעת להתמודד עימה כראוי יש להכיר את סדרי הדין האלו.
במשרדנו אנו עובדים מול גורמי הצבא על בסיס יומי, אנו מכירים את סדרי הפעולה שלה וכן גם את סדרי הדין המסדירים את פעולותיה ועבודתה של וועדת הערר, לכן אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו כדי שנוכל להעניק לכם את הייצוג הטוב ביותר אל מול וועדת הערר. חשוב להבהיר שוב, הוועדה מכריעה בשאלות ובסוגיות אשר להן משקל רב על המשך הקריירה שלכם ועל מצבכם הפיננסי העתידי, לא מדובר במקרה בו צריך לזלזל או "לקוות שיהיה בסדר", לא! רצוי לפנות למומחים שיוכלו לעזור לכם. נציין גם שדחייה של ערעור לוועדת ערר איננה בהכרח סוף הסיפור. במקרה בו הוועדה דוחה את הערעור, ניתן לערער בשנית, הפעם לבית משפט לעניינים מנהליים כך שמאוד מוקדם להתייאש.
יש לציין כי בנושאים אחרים, שלא מצויינים כאן, הערכאה לפנות אליה היא בבית המשפט לעניינים מנהליים, בבית המשפט המחוזי.
אנחנו כאן במשרד עו"ד אבי פינרסקי, לשירותכם!